Döntős pályázók

A Bíráló Bizottság szavazatai alapján kategóriánként 3 projekt jutottak a döntőbe. A kategóriák nyerteseit a a közönség február 13. és 23. között szavazhatta meg online az alábbi, döntőbe jutott kezdeményezésekre leadva a szavazatukat.
 

Március 7-én a Várkert Bazárban egy ünnepélyes díjátadó gála keretében kiderült, kik nyerték el a legtöbb szavazatot és ezzel együtt az Energy Globe Magyarország díjakat.

Ismerje meg a nyerteseket!

 

 
Vállalkozások

Ebben a kategóriában azon pályázók nevezhettek, akik vállalatok, vállalkozások bevonásával járulnak hozzá a fenntarthatósághoz, vagy vállalkozásként tesznek a fenntartható jövőért. A kategória díja egy komplex energetikai szolgáltatáscsomag az E.ON-tól.

ÖMKi (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet):

On-farm ökogazdálkodás kutatóhálózat

TETT Jövőnkért Egyesület:

Fenntartható háztartás a Textilmamival

Önkormányzatok

Az önkormányzati kategória a települések fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit díjazza. A nyertes település díja egy elektromos parkgondozó jármű.

Nagypáli Önkormányzat:

Zöld Út Falufejlesztés Program

Budapest 12. ker. Önkormányzat:


TOGETHER: Közösségi energia-megtakarítás

Jövő generációja

A fiatalok környezettudatos szemléletformálásért indított kezdeményezéseket lehetett nevezni ebben a kategóriában. A legjobb pályázat Apple okoseszközöket nyerhet.

Katica Tanya Élményközpont:

Hagyományőrző, természetközeli élmények 100% megújuló energiával

BABAKO Egyesület:

Zöld Diákparlament Veszprémben

Épület

Az Épület kategóriában az energiatudatos, fenntartható építészeti alkotásokat díjazzuk, a kategória nyertese 1 millió forint projekttámogatást kap.

Archikon Építészeti Kft.:

Meséskert, a passzívház óvoda

Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda:

„Reborn home” - újjászületett otthon

Egyéni kezdeményezés

Olyan nevezéseket vártunk ebben a kategóriában, amelyek megmutatják, mindenki tehet a fenntarthatóságért – magánszemélyként is. A kategória díja E.ON Komfortzóna hűtés-/fűtéstelepítés.

Burgmann Nóra :

Játékos szemléletformálás a Zöld Matekkal

Békési Anna:

„Anna in the mirror” fenntartható divatról szóló blog